Siirry sisältöön
Miten uimapukua lähdetään valitsemaan?

Oman uimapuvun valinta voidaan aloittaa koosta: mistä mallista löytyy sinun kokosi, olipa se sitten F75, D54 tai C70. Sen jälkeen kannattaa miettiä missä kaikkialla pukua tarvitaan: onko ensisijainen toive halliin vesijuoksuun, etelään, elätkö se päällä koko kesälomasi vai pitääkö sen käydä ihan kaikkialle. Vasta kolmanneksi ruvetaan kurkistelemaan kuosia, yksityiskohtia ja väriä. Hyvä uimapuku löytyy vain sovittamalla!

Meillä kaikki työntekijät saavat osallistua malliston valitsemiseen. Ulkopuolinen, jos edes aihetta ajattelee, voi kuvitella ”oi tää on ihana” -kommentin riittävän kriteeriksi. No ei riitä! Me haluamme tarjota monipuolisesti kaikkea:
Olkaimet:jotkut ohuet, jotkut leveät, osa säädettäviä, halterneck -mahdollisuus
Kupit: jotain topattua, jotain toppaamatonta, kaarituellisia, proteesitaskullisia
Selkä: joitain hyvin korkeaselkäisiä, joitain missä on klipsit, vähän avonaisempia, joitain todella syvään uurrettuja
Lahkeensuu: muutamia helmallisia, joku lahkeellinen, muutamia hyvin matalalahkeisia, joku nyöreillä (säädettävä)
Eikä tässä olla ehditty edes kaula-aukkoon, sisärakenteisiin eikä ulkonäköön! Usko huviksesi: me todella teemme töitä jotta SINULLA olisi mahdollisimman helppoa!

Aurinkoon käy paremmin ohuemmat olkaimet, avoimempi kaula-aukko ja selkä, ja värikin saisi olla jotain muuta kuin musta (aurinko paahtaa tummiin väreihin jopa kipeän kuumasti). Uimahalliin valitaan usein puku materiaali edellä: valitse kangas jossa on merkintä ”clorine resistant” eli siinä on otettu huomioon veden kloori. Useita kertoja viikossa saukkoilevat voivat valita materiaalin, jossa ei ole lainkaan elastaania. Jos sitä ei ole, ei puku voi myöskään lörähtää.

Jos olet aktiivinen ja liikut paljon rannalla rantalentistä pelaillen tai surffaillen, kannattaa ottaa kuppikoollinen malli. Se istuu jämäkämmin päällä. Saatat tuurilla löytää puvun, missä on klipsi takana: sillä saat ekstratukea povellesi, eivätkä aallot hulauta pukua päältäsi! Muista sovittaa huolella, sillä hyvä uimapuku väärässä koossa ei toimi; pituus, leveys ja kupin muodon täytyy täsmätä sinulle!

Miksi toinen puku maksaa 120€ ja toinen 60€? Vastaus on: laatu ja paremmat mitoitukset, sekä eettisesti tuottaminen. Halvassa tuotteessa harvoin on vuorta, jolloin rasitus kohdistuu vain pintakankaaseen. Jos uimapuvussa on hyvä liivi+vuoritus samassa, niin toki se maksaa enemmän kuin että missään kohdissa ei olisi mitään tukea. Jos kaikki pitää tehdä edullisesti, myös ommel saumoissa on harvaa, jolloin tuotteen jousto on huonompi ja se voi ratketa saumoista. Rahalla saa yksityiskohtia, parempia leikkauksia, runsaampia kuoseja, kestävyyttä ja istuvuutta puvulle.

Eettisyyttä ei pinnalta näekään, ja siksi se on helppo sivuuttaa. Kun ompelijattarille maksetaan sellaista palkkaa millä voi tulla toimeen, heillä on viilentimet työpaikalla pitämässä helteet loitolla, sekä ilma pidetään puhtaana pölystä, niin kyllä se maksaa enemmän. Se, että tehdas kierrättää kankaat, eikä dumppaa niitä mereen tai kaatopaikalle, sekin maksaa. Se, että tehdas ostaa kankaansa värjäämöstä, joka ei laske värjäysliemiään jokiin, sekin maksaa. Funky Lady valitsee pääosin Öko-tex -sertifioituja tuotteita. Vähän meni synkistelyksi, mutta pääsanoma on: Funky Lady valitsee puolestasi fiksuimmat tuotteet!

Vinkki: jos olet pitkä, kokeile vaatekokoasi suurempaa pukua. Liika leveys venyykin pituudeksi!

Varo näitä: jos uima-allas haisee kloorilta kirpeästi, se myös haalistuttaa puvun ja veltostuttaa kankaan. Älä jätä muovipussiin tuotteita märkänä. Uimapukua ei saa voimallisesti vääntää kuivaksi, sillä jos on ruista ranteessa, voi samalla katkoa lankoja tai irrottaa niitä saumoista. Kierrä kaukaa ah niin ihanat hierovat suihkut, sillä puolen tunnin pärinä selkäsaumaan voi aiheuttaa kuultavan alueen kankaaseen.

Lisää samankaltaista luettavaa

BLOGI

Mitä laittaa alle, jos ei voi laittaa mitään alle?!

lue lisää
BLOGI

Muotoilevat tuotteet

lue lisää
BLOGI

Lahkeelliset alushousut helteeseen?

lue lisää