Siirry sisältöön
Miten liivi valitaan?

Kaverisi on vilkas kuin elohiiri, siskosi kuin jumpparobotti, äidistäsi on kehkeytynyt sohvaperuna. Itse kenties keräilet lasten leluja vuoroin pöydän alta ja vuoroin pyyhit aamupuuroa seinältä. Toisaalta, vuoropäivinä sinussa on hiukan äitiäsi, siskoasi ja kaveriasi. Kaikki me tarvitsemme erilaisia liivejä elämässämme!

Aloitetaan arjesta: valitse paras liivi minkä rahalla saa! Jos alusvaatteet pukee aamulla ekana, ja ottaa illalla pois vikana, niin pääasiana on mukavuus ja tarkoituksenmukaisuus. Joudutko työssäsi liikkumaan paljon, vai istutko päätteen äärellä? Onko töissä kylmä vai kuuma? Onko teillä kenties työvaatteet, joihin alusasut pitäisi saada sopimaan alle? Arkeen liivejä pitäisi olla vähintään parit-kolmet, jotta et koskaan joutuisi käyttämään samaa liiviä paria päivää kauempaa kerrallaan. Silloinkin joudut pyykkäämään pari kertaa viikossa alusasukoneellisen (pesuohjeen löydät tästä).

Urheilu: Mitä kaikkea harrastat? Jos liikuntasi on koiran ulkoilutusta, voi tarkoitukseen sopia hyvä kaareton tukeva liivi. Jos ratsastat tai juokset, täytyy sinun hankkia maksimaalista tukea antavat liivit. Jos olet lähdössä patikoimaan, voi tärkeintä olla merinovillaisen liivin tarjoama kuiva tunne iholla. Sporttiin EI siirretä vanhoja kaarellisia liivejä, sillä lötsähtänyt liivi ei anna tukea, eikä normaali liivi anna tukea rinnan päältä, kaari tuskin pysyy paikallaan… ei, se on huonoin idea ikinä. Funky Ladyssa myytävät urheiluliivit on suunniteltu niin, että rinta ei pääse pomppimaan, että olkaimet pysyvät paikallaan ja materiaalit puhdistuvat helposti. Toppi, joka vedetään pään yli voi olla urheilullisen näköinen, mutta se soveltuu liikuntaan tuskin yhtään. Jos joku särähti korvaasi, tai et ole koskaan kokeillut ”oikeaa” urheiluliiviä, saanen toivottaa sinut meille vierailulle 😄

Juhlat: Juhlaan voit valita halvatkin liivit, sillä niitä käytetään vain muutamia tunteja. Huonossa tapauksessa ”vain sen mekon kanssa”. Tietenkin olisi järkevintä valita upea & tukeva & mukava liivi, kaikki ominaisuudet samassa tuotteessa, jota tulisi käytettyä mahdollisimman paljon. Mieti onko pääntie avara? Pitääkö olkapäät saada paljaaksi? Pystyisitkö käyttämään niskan takaa menevää liiviä, vai loppuuko silloin päästä verenkierto? Jos vaatteesi on ohut, näkyykö sieltä läpi? Vai onko se nimenomaan tarkoitus, että vähän saa näkyäkin… Voitko edes käyttää liivejä vaatteesi kanssa, vai tarvitsetko teippejä/ teipattavia kuppeja tai nänniteippejä (niitä voit katsoa tästä)? Usein on fiksua ottaa juhlavaate mukaan, niin voit yhdessä myyjän kanssa valita parhaan vaihtoehdon!

Lisää samankaltaista luettavaa

BLOGI

Miten uimapukua lähdetään valitsemaan?

lue lisää
BLOGI

Funky Ladyn vinkit lahjojen ostoon

lue lisää
BLOGI

Kuinka peset rintaliivit oikein

lue lisää