Siirry sisältöön
Kuinka peset rintaliivit oikein

Koneeseen äkkiä kaikki treenivaatteista tyynyliinaan ja liiveistä lököfarkkuihin. Sitte 40C…tai 60C, pesunappi, huuhteluaine, kone kiinni… ei kun mites se nyt oikein menikään?! Alusasujen materiaalit ovat kestäviä, kunhan niistä pitää hyvää ja tarkkaa huolta. Materiaalit puhdistuvat jo 30C asteessa, joten kuumempaa ei kannata käyttää. Se on siis suihkuvettäsi noin 10C haaleammalla. Jos käytät kuumaa, sellaista että käsi tuskin sitä kestää, on lämpötila jo yli 50C! Se haalistaa eri osia eri tahtiin, olkaimet saattavat mennä kipparalle, eri osat saattavat muuttaa kokoaan toisiinsa nähden, liimasaumat voivat ruveta aukeilemaan, pieniä ”langanpätkiä” voi pukata ulos kankaasta…

Koneessakin voi pestä, mutta mieluusti ei kaarituellisia. Jos pistät mitään missä on hakasia, käytä AINA pesupussia. Taita tuote siten, että ihoa vasten olevat pinnat ovat ulos päin. Hien ja ihonhan sinä juuri haluat pestä pois, eikö? Pesupussi estää hakasia tarttumasta rummun reikiin, tai muihin vaatteisiin. Se luultavasti estää tuotetta luisumasta esim. rummun ja luukun väliin. Sellainen nimittäin näyttää siltä, että tuote olisi raadeltu!

Koneessa pitää liivien kanssa olla vain keveitä/vajaita koneellisia. Kiinnitä huomiota, että sinulla on hellävaraista pesuainetta: ei valkaisuaineita, ei vahvoja pesunappeja. Eikä missään tapauksessa huuhteluainetta! Huuhteluaine syövyttää kaikkea missä on elastaania, eli farkkuja, T-paitoja ja kyllä: sinun alusasujasi myös! Tiesitkö muuten, että huuhteluaine tukkii teknisten kuitujen hengitysaukot? Kuin myös estää spacer-liiveissä materiaalin hengittävyyden?

Hyvät alusasut eivät juuri värjäänny, mutta kannattaa käyttää pesuliinaa/värisiepparia koneessa, jos peset vaaleita värejä. Lajittele pyykkisi huolella vaaleisiin, tummiin ja värillisiin.

Jos annat piut paut näille ohjeille, saanen toivottaa sinut pian uudestaan shoppaamaan! 😉

Lisää samankaltaista luettavaa

BLOGI

Mitä laittaa alle, jos ei voi laittaa mitään alle?!

lue lisää
BLOGI

Muotoilevat tuotteet

lue lisää
BLOGI

Lahkeelliset alushousut helteeseen?

lue lisää