Siirry sisältöön

Blogi

Mikä ihmeen rinnakkaiskoko?

D75:llä ja D90:llä on kolmen kuppikoon ero. Mitä ihmettä?! Miten se niin voi mennä?! Rinnakkaiskoosta puhutaan, kun kupin koko eli tilavuus pidetään samana, mutta ympärysmittaa muutetaan.

Mistä tiedät mikä on sinun rinnakkaiskokosi?

Katso liivin koko pesulapusta Eur -koon kohdalta (ei Fr tai UK). Sitten vain laskemaan esimerkkien avulla:

Kuppikoko muuttuu ympärysmitan muuttuessa, eli esimerkiksi E-kuppikoot eivät ole samankokoisia jokaisessa E-kupissa. E80 on vähän isompi ympärykseltään JA kupista kuin E75. E85 on vähän isompi ympärykseltään JA kupista kuin E80 jne.

Jos kasvatat ympärysmittaa isommaksi, tulee kupin aakkosta vaihtaa A-kirjaimeen päin. Jos taas pienennät ympärysmittaa, tulee aakkosissa kirjainta vaihtaa yksi Ö-kirjaimeen päin.

*Esimerkki 1: jos sinulla on koon D85 liivi ja se ahdistaa vähän, kokeile C90. Jos koko vieläkin on tiukka, ota B95. Tällöin kupin koko ei muutu.

*Esimerkki 2: jos sinulla on koon F75 liivi, ja se on vähän väljä, kokeile kokoa G70. Jos koko on vieläkin löysä, ota H65.

 

 

Ennen kuin tuomitset onko liivi hyvä tai epäsopiva, täytyy olkainten säädön ja ympäryksen olla oikea. Kaikkia liivejä ei ole mahdollista saada sopimaan, sillä kuppi voi olla muodoltaan ja kaareltaan väärä sinulle. Siinä ei auta rinnakkaiskoot eikä muut temput.

Ennen kuin tuomitset onko liivi hyvä tai epäsopiva, täytyy olkainten säädön ja ympäryksen olla oikea.

Myymälässä myyjä voi auttaa sinua etsimään oikean koon, mutta myös sinulle parhaan mallin esittämällä kysymyksiä: painaako kaari? Haluatko enemmän Push up -mallisen liivin, tai esimerkiksi minimizerin, eli povea pienentävän mallin. Onko kuppi liian avonainen makuusi, tai haluatko kenties jämäkämmän olon. Sinun tehtäväksesi jää miettiä millaiseen tarpeeseen liiviä haluat, ja miltä liivi tuntuu päällä.

Jos mietit minkälaiset liivit sinulle voisi sopia juhlaan tai arkeen, niin katso tästä tyylin valinnasta!

Lisää samankaltaista luettavaa

BLOGI

Mitä laittaa alle, jos ei voi laittaa mitään alle?!

lue lisää
BLOGI

Muotoilevat tuotteet

lue lisää
BLOGI

Lahkeelliset alushousut helteeseen?

lue lisää